Нефтохимик: Искаме А група!

pavelboshnakovЦелта на Нефтохимик през новия сезон ще е връщане в А група. Това обяви финансовият благодетел на клуба Павел Бошнаков. Ръководството на Нефтохимик даде пресконференция преди старта на подготовката за летния сезон. На срещата стана ясно, че бюджетната рамка е от 800 хиляди лева, но на полусезона тя може да се завиши с поне още 200 хиляди лева.

„Постигнахме споразумение да използваме стадион „Лазур” за целия сезон, дори платихме авансово. Надявам се, че с това обединение между ПФК Бургас и Нефтохимик ще постигнем резултатът, който искахме. Знаем, че Нефтохимик имат прекрасни фенове, а когато сме на стадиона освен добра игра искаме да виждаме и пълни трибуни. Вярвам, че ще се случи. Във финансово естество ще се справим. Надяваме се на помощ от бизнеса и общината, защото целите ни са високи – А група. Откакто отборът съществува като Мастер, а после и като Бургас той е финансово чист и няма нито стотинка задължения. Нито към НАП, нито към където и да е другаде. И ще бъде така занапред, защото искаме да сме прозрачни към евентуалните партньори. Контролът ще бъде жесток, заяви Бошнаков.

„Даваме си сметка, че от нас ще се иска доста – и като организация, и като игра, но това е следващата стъпка, която ще се опитаме да направим, за да можем да привлечем колкото се може повече фенове. Привържениците ни искат да видят отбора на мястото му – в А група. Ние сме мъже и тръгваме на битка, който идва в Бургас трябва да се съобразява с Нефтохимик. Надявам се да постигнем това, което беше преди двайсетина години – след като отбор стъпи на терена, до 10-ата минута да е получил вече един гол и победителят да е ясен“, каза на свой ред старши треньорът Радостин Кишишев.

„Бургас е футболен град и го доказа на европейското първенство по футбол, когато напълни стадион Лазур. Ние искаме да върнем тези фенове на стадиона, защото нашите привърженици са винаги с нас, за което съм им безкрайно благодарен. Това е предана любов. Подкрепяха ни дори в Б Окръжна група“, заяви спортно-техническият директор Костадин Джамбазов.