Нефтохимик стартира подготовката си за пролетния дял от първенството

Точно в 10.00 Нефтохимик Бургас  излезе за  първата си тренировка от подготвителния период. 16 футболиста се явиха  на  занимание, което бе водено от изп.директор Костадин Джамбазов по обясними причини.

Освен предварително обявените юноши,  на първата тренировка се явиха защитника Георги Петков, както  и няколко футболиста, които на този етап избраха да  останат в отбора – Любомир Божинов, Диян Лефтеров, Пламен Колев, Михаел Орачев, Евтим Димитров.

До края на седмицата отбора ще се подготвя едноразово. Ще се използват терените в Долно Езерово и спортен център Изгрев. За следващата седмица е предвидена първата двустранна игра, в която ще бъде преценено, кои от младите надежди на Нефтохимик ще продължат подготовката си с първия отбор.

“ На този етап няма яснота относно финансирането на клуба, но правим всичко възможно да го осигурим. Започваме с тези футболисти. За момента аз ще водя тренировъчния процес. Искаме да проведем и подготвителен лагер, като работим в тази насока. Осигурили сме 3 контроли с отборите на Несебър, Созопол и Мастер. Със Спартак Варна имаме договорка, като остава да определим дата и място. Следващата седмица ще проведем и двустранна игра, в която ще преценя на кои юноши ще дадем възможност да се подготвят с отбора. Надявам се, че ще успеем да стабилизираме нещата и Нефтохимик да продължи в първенството безпроблемно“ –  заяви за официалния сайт Костадин Джамбазов.