Нефтохимик с класика срещу Мастер

IMG_3479Класически резултат с три запомнящи се попадения постигна в третата си контрола отборът на Нефтохимик. Футболистите на Димчо Ненов се наложиха с 3:0 над Мастер в двубой игран на Кампуса до Сарафово.

Хубавото време предразположи футболистите за бърза и динамична игра, с добри отигравания и доста голови ситуации. Нефтохимик бе по-активният отбор на терена и логично още в 5-та минута откри резултата в своя полза. Както и в предишните две контроли се разписа ново попълнение, като в този случай това бе Янаки Смирнов. Малко след това възможности за увеличаване на разликата пропуснаха Васко Калоянов и Емануил Манев. В 30-та минута Манев, който тренира от няколко дни почувства болки в стъпалото и бе заменен от Хюсеин Филипов. До края на полувремето отборът на Мастер организира две опасни контри, чрез бившия футболист на Нефтохимик Петър Колев, но вратарят Цанков се намеси респектиращо.

И през второто полувреме Нефтохимик продължи да диктува темпото на игра, въпреки че Димчо Ненов пусна изцяло нова единайсеторка. В 71-та минута Живко Петков засече красиво с глава центриране на Филипов, а малко преди края Момчил Желев отбеляза гол-шедьовър като технично прехвърли вратаря на Мастер за 3:0.
На поредната контрола на Нефтохимик отново присъстваше много публика, която аплодираше всяко добро отиграване на футболистите от двата отбора.

След 10 дни – на 16 февруари е предвидена втора контрола между двата отбора.