Нефтохимик с писмо до Президента и Премиера на България

До
Румен Радев,
Президент на Република България

Стефан Янев,
Служебен Министър-председател

КОПИЕ

Министър на финансите
Министър на спорта

ОТВОРЕНО ПИСМО
От ПФК Нефтохимик Бургас

Ние, от ПФК Нефтохимик Бургас, искаме да изразим своята позиция от включването на Стефан, Боян и Цветомир Найденови в публикувания на 15 юни 2021 година разширен списък от Министерство на финансите.
Партньорските ни взаимоотношения с efbet датират от далечната 2019 година и от тогава до ден днешен ние получаваме изключителна подкрепа от тяхна страна – както от финансово естество, така и чисто човешкият фактор. Ще посочим само един от тях като пример – ПФК Нефтохимик се прибра да играе на родния си стадион в Бургас благодарение на волята и усилията положени от марката efbet. Това даде позитивно отражение, не само на спорта в частност, но и на цялата бургаска общественост, което в трудните времена, в които живеем прави необходимата за нас разлика. efbet ни подпомагат, както финансово през последните 3 години, така и с ежегодното закупуване на спортна екипировка.
В публичното пространство се появиха немалко публикации за това, че разследванията срещу тях са завършили без доказателства за престъпления. Съответно те не би трябвало да подлежат на санкции само заради познанствата си в миналото.
Сем. Найденови бяха първите и единствени, които се противоставиха срещу Васил Божков и пуснаха редица сигнали срещу него. Каква е причината да бъдат санкционирани?
Настояваме сем. Найденови да бъде извадено от този списък.

18.06.2021

снимка: (архив)