Нефтохимик U19 завърши годината с победа

IMG_4602 (Small)Елитната юношеска формация до 19 години на „Нефтохимик” победи отбора на „София 2010” с 2:0. Срещата от последния XVII кръг на първенството се проведе днес на стадион Българово.

През първото полувреме играта беше равностойна. В 28-ма минута пред Мартин Иванов се откри възможност да открие резултата за „Нефтохимик”, но пропусна. На почивката отборите се прибраха при нулево равенство.

Във втората част момчетата на Венелин Петков показаха характер и голямо желание за победа. Радостин Неделчев се разписа за 1:0 в 52-ра минута, след индивидуален пробив. Няколко минути по-късно съдията отсъди единадесетметров наказателен удар в полза на гостите, но вратарят на „Нефтохимик” Петко Пацов направи перфектно спасяване и предотврати изравняването на резултата. В 73-та минута, след асистенция на Мартин Иванов, Валентин Иванов оформи крайния резултат 2:0. Три минути преди края на срещата, Калоян Опнаков проби противниковата защита и излезе сам срещу вратаря, но улучи дясната греда на вратата и не успя да направи победата класическа.