Ново попълнение в треньорския щаб на школата

От днес треньорската структура на Нефтохимик се разширява с още един специалист в лицето на младия Мариян Нунев.

Мариян Нунев ще работи под нова за клуба длъжност, а именно методист и ще обхване цялата детско-юношеска школа.

Той е на 31 години, родом от Бургас, но започва своето образование в Гърция. Завършил е няколко спортни курса за намиране на таланти, курс по спортна психология, курс за футболен скаут и фитнес инструктор. През 2020 година получава диплома от ФИФА за футболна медицина, а след това изкарва стаж като треньор в академията на Барселона.

Мариян започва своята треньорска кариера в Хален (Германия) и води юношите U19, като година след това вече е основен треньор на представителния отбор. След това преминава в Оснабрюк (Германия) където се захваща с U16. През 2021г. Нунев се завръща в Гърция, където е назначен като директор развитие на играчи от U11-U15 и основен треньор на Панахайки U19.

Изключително съм щастлив да се върна в моят роден град и да имам възможността да обучавам младите таланти на Нефтохимик. Приоритет ще бъде да изградим методология, която има за цел индивидуалното развитие на всеки един наш атлет в това да взима бързи самостоятелни решения под натиск на противник, пространство и време. При децата преди всичко е важно да се започне граденето им като личности, ценностната система и чувството за отговорност, достойнство, уважение и работа в колектив, сподели Нунев.