Успешен край на сезона за ДЮШ (Обзор)

Футболният сезон 2021/22 година завърши за всички възрасти на ФК Нефтохимик Бургас успешно.

Юноши-старша завършиха седмица по-рано без загуба и допуснат гол за цял полусезон и със смазващ успех в последния кръг над ОФК Ямбол с 12:0.
Юношите младша и Деца А завършиха с домакински победи над връсниците си от ОФК Поморие с 3:1 и и 3:2. Тази седмица за младшата се състоя и престижна контрола с украинския ФК Карпати Лвов, като момчетата на Станимир Димитров надделяха с категоричното 8:0 на стадиона в град Несебър.

Родените през 2009г завършиха с пореден домакински успех над ФК Черноморски спортист – Обзор с 6:1.
При 2010 година безроблемни победи срещу Карнобат с 3:0, а при втората група с 6:0 над Странджа-Агрокорн – Средец.

Единствената загуба за последната седмица бе на родените през 2012г. от градския съперник Черноморец, но пък тя бе компенсирана подобаващо ден по-късно от родените през 2013г, които победиха същия съперник с 5:1.

При най-малките (2014/2015) двата отбора на младото дуо Васил Цветанов и Боян Милков надделяха над Звезденбург с 6:1 и Звездичка с 5:2.

Така ДЮШ на Нефтохимик завърши сезона успешно, но тренировъчния процес не спира. Предстоят няколко летни турнира в които детските гарнитури ще вземат участие в присъствието на отбори от родния футболен елит.

Оценката ми за полусезона е положителна и не мога да кажа, че не съм доволен от постигнатото, но ни чака още много работа в спортно-технически аспект. Продължаваме с набиране на още по-малки възрасти и развитието на по-големите. Нефтохимик трябва да се върне сред елитните групи, защото там му е мястото, коментира Николай Кръстев – Ръководител ДЮШ.

Смятам, че изпълнихме задачата, която си бяхме поставили, а именно запазването на марката Нефтохимик на футболната карта. Въпреки трудностите и перипетите през които за пореден път преминаваме, нашите деца показват, че смисъл в борбата има и ние ще продължим мотивирани да я водим в името, което вече 60 години прославя град Бургас, сподели Михаил Атанасов член на УС на клуба.